Nieuw in 2021

We zijn begonnen! Vanaf nu is het mogelijk om aan je team te sleutelen. Maar let op, dit jaar zijn er enkele regels veranderd ten opzichte van vorig seizoen:

  • Het chassis is vanaf dit jaar een stukje duurder dan de motor. Je kunt er dan natuurlijk ook méér punten mee scoren. Op deze manier word je puzzel weer een stukje uitdagender.
  • De tabel met de waardeveranderingen na een GP is aangepast. Ook hier zijn chassis en motor uit elkaar gehaald. Bovendien is er een kleiner puntenaantal nodig om deze onderdelen in waarde te laten stijgen. Zo ontstaat er een minder groot gat tussen de onderdelen en de coureurs.
  • In deze tabel is de categorie >100 punten verdwenen. Door de dominantie van Lewis Hamilton en Mercedes ging de ontwikkeling van deze teamonderdelen te hard. Ook voor 2021 verwachten we weer veel uitschieters van deze twee. Daarom hebben we deze categorie uit het spel verwijderd om het bovenin spannender te houden.
  • Doordat zowel motoren als chassis' sneller in waarde zullen stijgen krijg je iets meer salaris per race: voor de eerste 100 punten die je scoort krijg je nu €70k per punt in plaats van €60k.

Bekijk de spelregels voor alle details.


De officiële GPTM Subleague bokaal

Maak de strijd in je subleague nu nog interessanter met de officiële GPTM Subleague bokaal!

Bestel hem nu en maak je vrienden of collega's het hele jaar lekker met het vooruitzicht op deze prachtige prijs.

Je ontvangt de beker binnenkort al, dus je hebt hem ruim op tijd binnen om hem aan het einde van het jaar te overhandigen, of zelf te houden natuurlijk! De bokaal is 27cm en de naam van je subleague staat er ingegraveerd.

Wanneer je de bokaal bestelt krijg je direct na betaling een mail waarin we je verdere details vragen.

Bestel hem nu

De Quiz Antwoorden van 2020

Jullie deden dit jaar weer massaal mee aan de quiz, dank voor jullie enthousiasme. Hier vinden jullie de goede antwoorden, hier en daar aangevuld met een korte toelichting. In totaal waren er 31 deelnemers die alle vragen goed hebben beantwoord. Onder hen wordt een loting verricht, de winnaars ontvangen binnenkort persoonlijk bericht.

Dan nu de vragen en antwoorden op een rijtje!

1. GP van Oostenrijk - Ayrton Senna reed de snelste ronde in de Europese GP van '93 met 1,3 sec verschil t.o.v. zijn tweede snelste ronde, wat veroorzaakte dit grote verschil?
Antwoord: B - Hij sneed een stuk van het circuit af door via de pitstraat te rijden.
Een legendarische actie van een legendarische coureur, natuurlijk uit de tijd van vóór de pitlane speedlimit.

2. GP Stiermarken - Welk van deze races hoort niet bij de felbegeerde "Triple Crown of Motorsport"?
Antwoord: D - De GP van Groot-Brittannië hoort niet bij de Triple Crown.

3. GP Hongarije - Hoeveel GP's zijn er ooit gehouden in Afrika?
Antwoord: C - 24
Er zijn 24 GP’s in Afrika gehouden. 23 keer werd er geracet in Zuid-Afrika en in 1958 vond de GP van Marokko plaats.

4. GP van Groot-Brittannië - Wie had tot 2001 het recordaantal GP-overwinningen op zijn naam, tot Michael Schumacher dit overnam?
Antwoord: D - Alain Prost
Le Professeur won er 51 en was lang de aanvoerder van de lijst met meeste GP-overwinningen. Hij werd als eerst ingehaald door Schumacher, later ook door Vettel en natuurlijk Lewis Hamilton.

5. GP 70th Anniversary - Wie was de eerste wereldkampioen die meerdere titels op zijn naam schreef?
Antwoord: C - Alberto Ascari

6. GP van Spanje - Wie is tot 2020 de laatste Franstalige winnaar van de GP van Monaco?
Antwoord: B - Olivier Panis
In 1996 kwamen er maar 3 auto’s over de finish bij de GP van Monaco. Door de natte omstandigheden en de vele incidenten werd de hele raceafstand ook niet afgelegd. Na twee uur werd de Fransman als winnaar afgevlagd.

7. GP van België - Welke bijnaam kreeg Kimi Raikkonen in 2000 van het Sauber team om zijn identiteit geheim te houden tijdens de wintertests?
Antwoord: C - Eskimo
Om de concurrentie niet te laten weten wie hun nieuwste testcoureur was werd de toen 20-jarige Fin door het team “Eskimo” genoemd. Zijn meer bekende bijnaam “The Iceman” kreeg hij pas tijdens zijn F1-carrière.

8. GP van Italië - Wie reed 3 keer naar pole positie, maar leidde vervolgens nooit een raceronde in een GP?
Antwoord: A - Teo Fabi
Teo Fabi reed in 1985 en ‘86 in totaal drie keer een pole, maar viel vervolgens in al die races in de eerste ronde uit. Overigens stond de snelle Italiaan in 1983 ook op pole positie voor de Indy 500!

9. GP van Toscane - Jenson Button won in zijn WK-winnende jaar 6 van de eerste 7 races. Hoeveel podiumplekken pakte hij daarna nog?
Antwoord: A - 2
De Brit ging in 2009 flitsend van start en bouwde een enorme voorsprong in het WK op, genoeg om met slechts twee podiumplekken in de laatste tien races wereldkampioen te worden.

10. GP van Rusland - Hoe dacht het Brabham team in 1978 een oplossing te hebben gevonden om het "grondeffect" van concurrent Lotus na te bouwen?
Antwoord: A - Ze monteerden een enorme ventilator in de auto
De Brabham BT46B, een ongelofelijke auto. Gooi m anders even in Google!

11. GP van de Eifel - Welk Nederlands bedrijf prijkte nooit op een F1-bolide als sponsor?
Antwoord: D - Heineken
Al jaren verbonden aan de sport, maar nooit aan een specifiek team.

12. GP van Portugal - F1-coureurs hebben wel vaker een familielid dat ook actief is geweest als coureur. Maar welke familienaam wordt door 3 verschillende werelkampioenen gedragen?
Antwoord: A - Hill
De Amerikaan Phil Hill en zijn Britse generatiegenoot Graham waren de eersten, gevolgd door Damon. De zoon van Graham was de derde Hill die wereldkampioen werd.

13. GP van Emilia Romagna - Wie finishte in 2019 het vaakst als 'best of the rest' direct achter de rijders van de 3 topteams?
Antwoord: B - Carlos Sainz

14. GP van Turkije - (Vader van Kevin) Jan Magnussen scoorde zijn eerste en enige F1-wereldkampioenschapspunt in de GP van Canada. Toch werd hij daarna vervangen. Door wie?
Antwoord: C - Jos Verstappen
Vanaf de GP van Frankrijk van 1998 zat Verstappen, zonder veel succes, in de Stewart. Hij reed het seizoen uit, maar zonder aansprekende resultaten.

15. GP van Bahrein - Wie scoorde in 2019 de meeste pole posities?
Antwoord: C - Charles Leclerc
Of hij deze prestatie ook had neergezet wanneer Ferrari zich wel aan de regels had gehouden valt te betwijfelen...

16. GP van Sakhir - Wie won in 2019 gemiddeld de meeste posities per race?
Antwoord: C - Sergio Perez

17. GP van de UAE - Op hoeveel circuits is tot dit seizoen slechts één Formule 1 race verreden?
Antwoord: B - 10