F1TM gaat verder als Grand Prix Teammanager

Beste spelers en volgers van F1 Teammanager,Om verwarring met andere spellen te voorkomen hebben we ervoor gekozen om de naam en het logo te veranderen zoals je op deze site kunt zien. We gaan verder als Grand Prix Teammanager (GPTM)!

Er verandert verder niks aan het spel, de regels of je account.

Veel plezier met de rest van het seizoen!


F1 Quiz 2019 - Antwoordenblog

Duizenden van jullie hebben vorig jaar weer enthousiast meegedaan met de F1-quiz! Hieronder vind je de juiste antwoorden, hier en daar aangevuld met wat extra informatie! Uiteindelijk waren er 26 deelnemers die alle 21 vragen goed hebben beantwoord, hulde! Uit deze groep zijn de prijswinnaars geloot, zij hebben inmiddels persoonlijk bericht van ons gekregen.

Dan nu de vragen en antwoorden op een rijtje!

1. GP van Australië - Beide Haas-Ferrari's vielen in 2018 uit in de GP van Australië. Wat was de oorzaak?
Antwoord: C - Door een kapotte luchtsleutel mislukten de pitstops
We begonnen het jaar met een terugkijkje naar de openingsrace van het jaar ervoor. Velen van jullie wisten nog wat er gebeurde. Een lekkere inkomer!

2. GP van Bahrein - Maak dit rijtje af: Tyrrell, BAR, Honda, Brawn GP...
Antwoord: A - Mercedes
Opnieuw een niet al te moeilijke vraag. Een mooi inkijkje in de verschillende transformaties die het stokoude team van Tyrrell in de laatste jaren heeft gemaakt. En we weten nu ook precies waarom het hoofdkantoor van Mercedes nog steeds in Engeland huist.

3. GP van China - Welke coureur lukte het om in 1 jaar bij alle races op het podium te staan?
Antwoord: D - Schumacher 2002

4. GP van Azerbeidzjan - Wie had in 2018 de meeste DNF's achter zijn naam?
Antwoord: B/C - Ricciardo - Alonso
Een klein foutje van onze quizmaster. Dus 2 goede antwoorden!

5. GP van Spanje - Welk van deze merken leverde er nooit een motor aan een F1-team?
Antwoord: C - Mazda
Begin jaren ‘90 reden verschillende teams met een Lamborghini V12 in de Formule 1. Yamaha, dat we vooral kennen uit de MotoGP was een aantal jaar de leverancier van onder andere het Jordan team. Peugot leverde (ook in de jaren ‘90) motoren aan McLaren en zo blijft Mazda over.

6. GP van Monaco - Michael Schumacher kon de F1-titel in 1999 vergeten na een crash waarbij hij zijn been brak. Op welk circuit gebeurde dit?
Antwoord: B - Silverstone
Mika Häkkinnen profiteerde optimaal van de crash van Schumacher op Silverstone. Hij werd voor de tweede keer wereldkampioen. Vanaf 2000 begon de dominantie van Ferrari en Michael Schumacher, was hij anders 8 keer wereldkampioen geworden…?

7. GP van Canada - Op welk circuit vind je de beroemde bocht Blanchimont?
Antwoord: B - Spa-Francorchamps
Op het achterste gedeelte van het circuit ligt de lange doordraaier Blanchimont. Inhalen werd hier tot 2015 onmogelijk geacht, tot Max Verstappen hier in de Toro Rosso buitenom ging bij Felipe Nasr. De inhaalactie van het jaar 2015!

8. GP van Frankrijk - Waarom reed Carel Godin de Beaufort zijn GP's in een Porsche?
Antwoord: A - Het was de auto waar hij het best in paste.
Godin de Beaufort was bijna 2 meter lang en woog ruim boven de 100kg. Niet echt het postuur van een gemiddelde F1-coureur. De Porsche 718 was in die tijd één van de weinige auto’s waar hij goed in kon zitten. Later reed hij ook in andere merken als Maserati en Cooper.

9. GP van Oostenrijk - Welk F1 team startte in 2014 een crowdfunding campagne om haar budget rond te krijgen?
Antwoord: A - Caterham
Wat te doen als ook de sponsors van je coureurs je budget niet genoeg op kunnen vullen? Je start een crowdfund! Helaas bracht de actie niet genoeg geld op om de auto’s aan de start van de GP van Abu Dhabi te krijgen, het team stierf alsnog een stille dood.

10. GP van Groot-Brittanië - Bij welk team was Damon Hill teamgenoot van Pedro Diniz?
Antwoord: D - Arrows
Damon Hill maakte als regerend wereldkampioen in 1997 een verrassende overstap. Hij verliet het destijds zeer succesvolle Williams en koos voor een team dat nog nooit een race had gewonnen. Hij reed nog één keer naar het podium, maar succesvol was het allemaal niet.

11. GP van Duitsland - Wie was de eerste coureur die een GP in een Haas Formule 1 auto reed?
Antwoord: C - Alan Jones
Hét struikelblok van dit jaar! Slechts weinigen van jullie wisten deze vraag juist te beantwoorden. In 1985 en ‘86 reed de Haas-Lola van het Amerikaanse F1-team van Carl Haas mee in het WK. Beste resultaat werd behaald in de GP van Italië van ‘86 waar Alan Jones en Patrick Tambay 4e en 5e werden.

12. GP van Hongarije - Wie reed er ooit als 24e over de finish in een F1 race?
Antwoord: D - Narain Karthikeyan
Het is niet vaak voorgekomen dat een F1-race startte met zoveel auto’s aan de start, laat staan dat ze allemaal de finish haalde. Het lukte Karthikeyan in 2011. In zijn HRT werd hij achter teamgenoot Liuzzi 24e 4n laatste tijdens de GP van Valencia.

13. GP van België - Welk team won in de jaren '50 het eerste WK voor Constructeurs?
Antwoord: C - Vanwall
In 1958 werd er na een aantal jaren Formule 1 voor het eerst een constructeurstitel uitgereikt. Het Britse Vanwall won deze eerste titel. Ze wonnen 6 van de 10 races dat jaar en namen zo de titel mee naar huis!

14. GP van Italië - In 2017 lukte het 1 coureur van een niet Top-3 team om een podium te pakken, wie?
Antwoord: A - Lance Stroll
Alleen in Azerbeidzjan lukte het een ander team dan Mercedes, Ferrari of Red Bull om een podium te scoren in 2017. Lance Stroll in de Williams-Mercedes was de gelukkige. Na een knappe eerste ronde waarin hij een vliegende start beleefde wist hij tussen safety cars en rode vlaggen door naar het podium op te stomen.

15. GP van Singapore - In 1975 kwam de Nederlander Roelof Wunderink zes keer aan de start van een GP, met welk startnummer reed hij?
Antwoord: B - 31
Eigenlijk waren het geen zes starts voor Wunderink, in drie van de zes races waar hij aanwezig was lukte het hem niet om tijdens de kwalificaties een plekje op de grid te veroveren.

16. GP van Rusland - Door een nieuw launch control systeem bleven er hoeveel auto's stilstaan bij de start van de GP van Oostenrijk in 2001?
Antwoord: B - 4
Heinz-Harald Frentzen, Jarno Trulli, Mika Häkkinnen en Nick Heidfeld bleven allemaal staan bij de start van deze race. Gelukkig kon iedereen ze ontwijken en ging de race gewoon verder. David Coulthard won de race.

17. GP van Japan - In de uitloopronde na de GP Maleisië 2017 crashte Vettel, van wie kreeg hij een lift naar de pits?
Antwoord: B - Pascal Wehrlein
In de uitloopronde knalden Sebastian Vettel en Lance Stroll op elkaar. De Ferrari van Vettel was dusdanig beschadigd dat hij niet meer op eigen kracht de pits kon bereiken. Wehrlein was zo vriendelijk om de side-pod van zijn Sauber beschikbaar te stellen om Vettel naar zijn team te brengen.

18. GP van Mexico - Wie was de eerste vrouwelijke F1 coureur die punten scoorde in een GP?
Antwoord: C - Maria “Lella” Lombardi
In 1975 was het Maria Lombardi die als enige vrouw ooit een 6e plek in een GP wist te scoren. Op het circuit van Montjuïc bij Barcelona werd de race voortijdig gestopt na een tragisch ongeval. Lombardi scoorde het laatste punt en werd zo de eerste (en tot nu toe enige) vrouw met een WK-punt achter haar naam.

19. GP van Amerika - In 2005 startten er maar 6 auto's in de VS, op welke banden stonden zij?
Antwoord: D - Bridgestone
Misschien wel één van de vreemdste F1-races uit de geschiedenis. Op het circuit van Indianapolis kwamen de teams die op Michelin banden reden niet aan de start. Na een aantal ongevallen tijdens de trainingen kon de Franse bandenfabrikant de veiligheid van de coureurs niet garanderen. Hun banden waren niet bestand tegen de hellingshoek van de laatste bocht.

20. GP van Brazilië - Wie won de eerste Braziliaanse GP op het circuit van Interlagos bij terugkeer naar dit circuit in de jaren '90?
Antwoord: A - Alain Prost
Na 10 jaar in Rio de Janeiro te zijn gehouden keerde de GP van Brazilië in 1990 terug in Sao Paulo. Op de vleugels van het succes van lokale held Ayrton Senna werd Interlagos weer het circuit van Brazilië. Helaas was het juist aartsrivaal Alain Prost die bij deze terugkeer de overwinning naar zich toetrok. Senna vertrok nog wel van pole, maar kwam in de race niet verder dan de derde plek.

21. GP van UAE - Slim Borgudd reed begin jaren '80 een aantal F1-races, maar waarvoor is hij echt beroemd geworden?
Antwoord: C - Hij was de drummer van ABBA.
Gesponsord door de band reed Borgudd in 1980 en ‘81 een aantal F1-races. Het lukte hem om bij de GP van Groot-Brittanië in 1981 zijn enige WK-punt te behalen.